Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Net geboren

Ngorongoro krater,
Tanzania


Op de foto staat een zeer jonge Thompon's gazelle te drinken bij zijn (haar) moeder. Waarschijnlijk is dit de eerste keer dat het jong gezoogd wordt. De moeder was het jong nog aan het schoon likken toen we er aan kwamen rijden. Helaas was het weer somber/ miezerde het. Misschien was het juist daardoor wel het uitgelezen moment voor het jong om geboren te worden, want roofdieren waren er niet te zien.
Thompson's komen alleen in oostelijk Afrika voor en zijn het favoriete menu van de cheetah. Deze kleine gazelle is ook erg snel, maar niet zo snel als de cheetah. Ze zijn wel wendbaarder dan hun belagers.
Deze foto is genomen in de Ngorongoro krater. Ook daar komen wel cheetah's voor, maar niet vaak. Het terrein is te open en beperkt voor ze. Ideaal om te jagen, maar hun belagers die hoger in de pikorde staan pakken (te) vaak hun prooi af. Vooral het aantal hyena's in de krater is erg hoog.
Het is altijd leuk om een jong te zien en zeker als het nog zo klein is. Als het dan ook nog gaat drinken is dat helemaal mooi meegenomen.