Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Masaifamilie

Ngorongoro krater,
Tanzania


Deze foto is genomen in een masai nederzetting op de rand van de Ngorongorokrater. Deze nederzetting is in gebruik bij één familie. Aan het hoofd van deze familie staat één man en hij heeft 15 vrouwen. De eerste en oudste van de vrouwen is de vrouw links op de foto. Zij is 85 jaar en nog heel kras. De man zelf schijnt ook nog zeer vitaal te zijn en hij was op reis naar een masaibijeenkomst. In totaal wonen er 115 mensen in de nederzetting. Allemaal vrouwen en nazaten van deze man, die daardoor een hoog aanzien heeft in de Masaigemeenschap.
De foto is genomen in de regentijd en dan kunnen de masai hoeden in de verre omgeving. Er is volop gras en water beschikbaar. In de droge tijd dalen ze 600 meter in de krater af, omdat dat dan de enige plaats met water in de omgeving is.
Het bezoekje aan een masaidorp is heel kleurrijk, maar ze zijn wel opdringerig. Naast toegangsgeld proberen ze van alles aan je te verkopen. Zodra ze denken dat dat niet (meer) lukt is het bezoek kort daarna afgelopen.