Mikumi NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mikumi National Park Tussenstop Zuidelijk Safaricircuit

Mikumi NP,
Tanzania


Wil je veel wild tegenkomen in het wild ga dan naar Tanzania. Ga naar Selous Game, Udzungwa Mountains N.P. en Mikumi N.P samen het Zuidelijk Safari circuit.

Mikumi National Park grenst aan Selous N.P. en Mikumi N.P. en wordt doorkruist door de Tanzam A7 Highway die van Dar es Salaam (4uur rijden) via Morogoro (ca.1 1/2uur) naar Iringa gaat. Een goede asfaltweg die dwars door het park loopt. De vegetatie bestaat uit savanne bezaaid met acacia, baobab, tamarindevruchten en sommige zeldzame palmen. Ook rotsformaties van de bergen Rubeho en Uluguru zie je in het park.

In het park sliepen we in Mikumi Wildlife Lodge. Deze ligt bij een toegangspoort en het Mikumi N.P. Head Quarters. Een prima slaapgelegenheid in chalets. Toen wij er waren 2012 was men alles aan het vernieuwen en uit aan het breiden. Het restaurant en bargedeelte was gezellig ingericht met uitzicht op waterpoelen waar je regelmatig wild zag zoals steppezebra's, Afrikaanse waterbuffels, gnoes, knobbelzwijnen en gele bavianen. Zonder gamedrive kan je hier al vele beesten zien.

In de ochtend mag je vanaf 7 uur in het park rondrijden. Wijzelf hebben al vroeger op de highway rondgekeken. Je hebt hier ook kans om wild te spotten. Wij hadden geluk om een dode zebra langs de weg te zien met een jonge mannetjes leeuw. Een andere dag zagen we 3 gevlekte hyena's met de resten lopen en 2 soorten gieren (gierarend of Palm-nut Vulture) agressief op resten van de prooi zitten. De resten van de zebra waren zo kaal gegeten.

Maar verder zagen we vele Masai Giraffe, vele impala's, bosbokken en olifanten. We zagen o.a. een groep van 11 olifanten. Deze waren aan het eten van gras en struiken en liepen langs de 4x4 cruiser weg. Op een mannetje na. Deze was nieuwsgierig want hij was erg dichtbij, 2-3meter. Hij bewoog rustig wat met zijn hoofd. Zijn slurf ging omhoog om er mee te ruiken. Rechts, links en achter de auto was hij. Hij werd gelukkig rustig en ging verder.

In het park zijn meer dan 400 soorten vogels. Wij zagen de Afrikaanse schaarbek, Bijeneters, Parelhoenders, Senegaltrap, Cabanis, Klapekster, diverse Reigers en Zuidelijke Grondneushoornvogels Een grote vogel (90-129cm) die op de grond loopt met een zwarte verenkleed en rode vlekken op gezicht en keel.

Het park is minder bekend maar is een ideale stop tussen Selous Game Reserve en Ruaha National Park.