Lake Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Speke Bay Lodge (ecotoerisme)

Lake Victoria,
Tanzania


[url="http://www.spekebay.com" target="_blank"]Speke Bay Lodge[/url] ligt aan het Victoria meer in Tanzania. Het ligt net buiten de Serengeti. Het wordt gerund door 3 Nederlanders. Erg aardige en behulpzame mensen!

Je kunt er verblijven in een tent of in een Bungalow! In de bungalows heb je je eigen douche en WC. Als je in een tent overnacht maak je gebruik van gezamenlijke WC en Douche. Ongeveer 25 tot 50 meter lopen. De prijzen zijn inclusief ontbijt lunch en diner! Tijdens ons verblijf konden wij kiezen wat we wilden eten! En het eten was fantastisch. Wij verbleven 2 nachten in een tent!

Er is ook een bar waar in de avond met uitzicht op het meer de zon kan zien ondergaan en een drankje kan doen en heerlijk relaxen.

[b]Excursies[/b]
- Je kan een safari boeken naar de Serengeti
- Excursie met een kano naar het naburige dorpje Mwaburugu (erg leuk een mooi dorpje geheel selfsupporting (vissers, bootjes maken, landbouw, fietsenmakers enz) aardige mensen!
- Een mountainbike tocht maken door de omgeving van 3 uur met gids
- Je kan hengels en een roeiboot huren zodat je kunt vissen
- Vogels spotten in en rond het meer zitten meer als 100 soorten vogels (zwarte ibissen, zeearenden, steltvogels, boomwevertjes en nog veel meer)

Je hoeft je er niet te vervelen, en ook een uitstekende plek om even helemaal niets te doen. Wij hebben er 2 erg mooie dagen beleefd.

Goed om te lezen de recensies op [url="http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g678707-d2188505-Reviews-Speke_Bay_Lodge-Mwanza_Mwanza_Region.html" target="_blank"]tripadvisor [/url]