Dar es Salaam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Avonden in Dar

Dar es Salaam,
Tanzania


De betere restaurants:
Osaka (Japans), Zuane (Italiaans), Nawabi Khana (Indiaans), Karambezi/Sea Cliff Hotel (Intercontinental, ook super ontbijt), Slipway Waterfront (Fusion), Oriental in Kempinski, Sweet Eazy (Fusion), Slipway Terrace restaurant (Italiaans), Addis in Dar (Ethipoisch, aanrader).

Goedkopere opties:
Sea Cliff Village heeft een klein foodcourt met Indiaans, Thais, Chinees e.d., Azuma (Slipway, Japans), in de stad zitten Al Basha (Libanees?), City Garden (Intercontinental), Steers (pizza, burgers e.d.).

Op straat:
Garden avenue in het centrum heeft 's avonds veel opties, vooral bij de bushaltes op Azikiwe road.

Nightlife:
's Avonds is er niet veel te doen in Dar. Vooral de grotere hotels hebben lounges/bars.
- Level 8 Kempinski. In het Kempinski hotel dé uitgaansplek voor rijk Dar es Salaam en expats. Mooi uitzicht, lekkere drankjes.
- Slipway is altijd druk 's avonds. Je kan de zon zien onderdaan over het water dankzij de ligging van de peninsula, en er is vaak muziek en/of dans, je kan er shisha/waterpijp roken met de jonge elite, of een drankje doen in een van de restaurants. Zondag is het hier ontzettend druk.
- Mediteraneo is hip, net ten noorden van Dar, en elke 3e zaterdag van de maand word er een groot feest gegeven tot vroeg in de morgen.
- Garden Bistro, op de peninsula, heeft een paar restaurants, een bar, wat pool tafels en wat waterpijpen. Kan ook erg gezellig zijn!
-O Willy's Irish Bar heeft elke avond wel iets - Quiz night, Karaoke night etc.
- Q-Bar. Iets meer sleazy, wel elke avond vol. Voetbal kijken moet je hier doen.
- Mlmani City, 10 km buiten het centrum, heeft een bioscoop met 4 schermen waar redelijk recente films worden gedraaid.