Oost Uganda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lake Victoria.....

Oost Uganda,
Oeganda


Zojuist bereikte mij een triest nieuwsbericht.... 21 mensen zijn omgekomen bij een bootongeluk op Lake Victoria... Een passagiersboot met handelaren is gekapseisd, vele zijn verdronken, een aantal hebben het overleefd door zich drijvend te houden op jerrycans...
Misschien niet echt een bericht voor bij een foto hier, maar ik wil het toch delen want ik heb zelf namelijk bijna hetzelfde meegemaakt toen ik er was. De motor van onze boot ging defect midden op het meer, terwijl wij in de verte een heftige onweersbui aan zagen komen... Het duurde een uur voordat er een boot ons kwam helpen met een nieuwe motor, het waren angstige momenten... Onze boot was geen goede boot en we hadden (achteraf gezien...) beter na moeten denken... Daarom wil ik hierbij ook aangeven dat het wijs is goed na te denken voor je in een boot stapt, zorg voor voldoende zwemvesten, voldoende benzine, een mobiele telefoon en hou het weerbericht goed in de gaten.
Een boottocht op Lake Victoria is wel prachtig en kan zeker! Wij hebben er één van de eilanden bezocht en absoluut genoten van de mooie natuur daar... Maar toch moet één ding vooraan staan en dat is veiligheid...!