Noord Uganda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ziwa Rhino Sanctuary

Noord Uganda,
Oeganda


Op de weg van Kampala naar Murchison Falls National Park ligt ter hoogte van Nakitoma, het Ziwa Rhino Sanctuary. Dit 70 km2 grote reservaat is opgezet om de neushoorn in Oeganda te herintroduceren, en is op dit moment het enigste gebied in Oeganda waar wilde, witte neushoorns voorkomen. In Oeganda leefden ooit duizenden neushoorns, maar als gevolg van grootschalige stroperij ten tijde van het onrustige politieke bewind is in 1982 de allerlaatste neushoorn uitgestorven. Men probeert hier om op een verantwoorde manier een krachtige neushoorn-populatie op te bouwen, en de neushoorns later uit te zetten in hun natuurlijke omgeving in de beschermde wildgebieden van Oeganda.
Het is zeer zeker de moeite waard om een bezoek aan dit reservaat te brengen. Onder leiding van een ervaren ranger ga je te voet op zoek naar de wilde neushoorns. De tracking duurt tussen de 1 en 2 uur. Het is een hele bijzondere ervaring om deze machtige kolossen op vrij korte afstand te zien.
Overigens is het ook mogelijk om vlak bij het hoofdkwartier te overnachten; er zijn guesthouses, kamers voor backpackers en kampeermogelijkheden. Er is tevens een restaurant aanwezig. http://www.rhinofund.org