Murchison Falls NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De meedogenloze jacht van een hyena

Murchison Falls NP,
Oeganda


Een fantastische manier om Uganda en zijn prachtige natuur te leren kennen is om met een gehuurde auto zelf door het land te rijden. Nadat we 2,5 week lang het land hadden doorkruist in onze "blue star", hadden we de meest 'onbegaanbare' wegen bereden (gelukkig met four-wheel drive) en werden we steeds beter in het spotten van wildlife.

Om 6:15 's ochtends reden we daarom zonder gids door National Park Murchison Falls in Uganda. In de ochtendschemering zagen we een groep antilopen allemaal in dezelfde richting kijken: een 'sign' dat er groot wild in de buurt was! Dat hadden we tenminste eerder van een gids geleerd. We zetten de auto stil en keken wat beter in het hoge gras.

Een hyena deed zich daar tegoed aan de ingewanden van een (nog levende) antilope! We hoorden de antilope kermen en zagen andere antilopen lijdzaam toekijken. Even later (na deze foto) sloten nog twee andere hyena's aan en probeerden nog twee jakhalzen mee te genieten van dit feestmaal. Heel bijzonder om dit brute schouwspel helemaal alleen mee te maken! Ietwat misselijk en onder de indruk vervolgden we onze tocht door het National Park.