Kampala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verblijf en vervoer in Kampala

Kampala,
Oeganda


Voor de mensen die low budget in Kampala willen verblijven is Hotel Kenrock (+256 414 501 889) ideaal. Het is gelegen in het veilige gedeelte Muyenga en als je tegen je chauffeur Tank Hill zegt dan weten ze genoeg. De kamers zijn niet supermooi maar wel schoon en voor 32.000 UGS (rond de 10 euro) heb je al een 2 persoons kamer met eigen wc en douche.

Dichtbij het hotel heb je de Italian Supermarket waar je kan inslaan voor je reis door Oeganda of je kan er een lekker Italiaans ijsje halen! En als je zin hebt in een drankje ligt Fuego Cocktails om de hoek. De eigenaar Fenkel heeft het helemaal verbouwd met loungebanken, kampvuur en je krijgt er echte steenoven pizza's. Bereid je wel voor op slechte 80's en 90's muziek want daar zijn ze gek op!

Als je niet met de matatu's (overvolle taxi busjes) of achterop de boda's (opgevoerde brommers) door de stad wil rijden bel dan Ronald (+256 77 549 9185). Superaardige man en hij zal je veilig door de chaos van het verkeer van Kampala loodsen. Hij rekent 50.000 UGS als je weggebracht moet worden naar het vliegveld in Entebbe.