Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Village Cafe - eet een Village Burger bij relaxte muziek, goede bediening in fraai interieur

Swakopmund,
Namibië


Swakopmund is na Windhoek een van de grotere steden van Namibie. De Duitse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in de architectuur van openbare gebouwen van begin 1900. Persoonlijk spreekt deze mij niet zo aan.

Een aan de buitenkant niet zo'n opvallend eetcafe bleek bij binnenkomst een oase van kleur: de counter opgebouwd van authentieke gedetailleerde koffiebussen, krijttekeningen van Afrikaanse vrouwen, terracotta muren, een paarse deur met de tekst 'think pink', een binnenplaats met loungebank gemaakt van een blauw doormidden gezaagde badkuip, de hal naar de binnenplaatst gedecoreerd met koffiezakken. Een leuk detail: een fiets aan de muur met een mand op het stuur met kippen die tokken wanneer je met je handen klapt. Uitspraken aan de muur van Oscar Wilde. Menukaarten als dossiermappen.

De bediening is ook fraai versierd met een soort doeken in het haar met roze strikken. Vriendelijke lach, meezingend en snel!

Dan het eten: een sappige Village Burger (met groente en patat) voor 24 Nam. dollar (ca. 2 euro 40) die mijn vriendin heeft gegeten. Ikzelf ging voor de Omelette voor 38 Nam. dollar met keuze voor 2 vullingen, elke extra kost je 10 Nam. dollar extra wat hem nog lekkerder maakt. Ons eten werd al na 10 minuten na bestelling gebracht. De koffie is er ook heerlijk.

Naast genieten van eten en het mooie interieur (en bediening ;) was de muziek ook best prettig: UB40, Barry White, Van Morrisson.

Het adres: Sam Nujoma street. Een idee zou kunnen zijn om eerst het Living Desert Snake Park te bezoeken (in dezelfde straat), je daarna in dit cafe vol te eten en vervolgens door de lopen aan de kust om de golven op de rotsen te zien breken.