Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijzondere trips vanuit Swakopmund

Swakopmund,
Namibië


Swakopmund is een prima uitvalsbasis om dingen te ondernemen. Er worden heel veel actieve en minder actieve excursies te koop aangeboden.
De volgende twee tips heb ik zelf gedaan en zijn me allebei prima bevallen.
Een boottocht door de haven van Walvisbaai levert mooie plaatjes op: pelikanen aan land, op het water en in de lucht.
Brutale zeehonden die aan boord van je boot klimmen om vis te halen bij de schipper, grote kolonies zeehonden verder uit de kust, dolfijnen, scheepswrakken en als je geluk hebt (ik niet....) walvissen in de Atlantische Oceaan.
Een leuke bijkomstigheid: heerlijke hapjes en drankjes aan boord.
Mijn middagexcursie was van een heel ander kaliber: een bezoek aan de township Mondesa. In kleine busjes ga je er met lokale mensen naar toe. Een deel van de winst van deze excursie is voor de township zelf. Je bezoekt o.a. het huis van een kunstenaar, een kruidenvrouwtje en een eetgelegenheid voor een maaltijd met lokale lekkerijen. Je mag de gebakken rupsen ook laten staan, maar eentje proberen kan natuurlijk ook. Ik vond het te doen.....
Je ziet hier helaas ook nog echte armoede, die in gradaties is verdeeld. Foto's maken is zelden een probleem. Je gids vraagt wel of je die foto's later op wilt sturen. De mensen willen ze graag hebben.
Swakopmund zelf is ook een rondwandeling waard, o.a. vanwege het Duitse verleden hier, dat nog goed waarneembaar is in opschriften (Kaiser Wilhemstrasse) en monumenten. Een goede schnitzel bij het avondeten behoort ook tot de mogelijkheden.