Keetmanshoop

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cheetah opvang van Coenie Nolte

Keetmanshoop,
Namibië


Als je in Namibië graag een cheetah opvang wilt bezoeken, kan ik je aanraden om naar de Gariganus Farm van Ingrid en Coen Nolte te gaan.
Dat is tevens de plek om je bescheiden entreebedrag te betalen voor het kokerbomenwoud en de Giants Playground.
Coenie legt je heel veel uit over de leefwijze van de cheeta en de reden van zijn cheeta opvang.

Zelf zijn we ook naar Otjitotongwe gegaan. We hadden niet vooraf geboekt, maar wij hadden een overnachting op een farm bij Kamanjab en de eigenaren daarvan hebben voor ons contact opgenomen en een afspraak gemaakt voor de volgende dag.
Kennelijk waren we vergeten. Want toen we de volgende dag aankwamen werden we allesbehalve gastvrij ontvangen.
We werden nog net niet verjaagd. De eigenaar had de afspraak kennelijk nog niet van zijn vrouw te horen gekregen.
We hebben wat vragen gesteld, maar moesten de antwoorden uit hem trekken. Ook was hij niet echt genegen om wat te laten zien. Het was dat er een cheeta in de schaduw lag, dat we dat nog meegekregen hebben.
De cheetahfeeding wist ie nog niet of die die dag doorging. en zoja dan zou dat pas tegen de avondschemering zijn. Dat was dus in tegenstelling tot wat wij gelezen hadden.

Na zo'n 5 a 10 minuten namen we gedesillusioneerd afscheid. Uit beleefdheid vroegen we of we hem iets moesten betalen. De man durde ons ijskoud 300 rand (zo'n kleine 30 euro) te vragen. Normaal betaal je dat dus voor de zeker een uur durende cheeta feeding.