Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Onguma Tented Camp, Onguma Game Reserve, Etosha East

Namibië


Een prachtige dagtocht van Ongava Game Reserve naar Onguma Game reserve langs de Etosha Pan, brengt ons bij Onguma Tented Camp. In het Herero betekent Onguma 'the place you don't want to leave'. Deze kleinschalige lodge heeft zeven tenten die modern zijn ingericht in de kleuren van de Southern Oryx Antilope, de gemsbok en het nationale teken van Namibië dat ook op de nationale vlag staat afgebeeld. De tenten zijn gesitueerd rondom de drinkwaterplaats. Het is er prachtig! Achteraf gezien hadden we misschien niet eens aan de twee gamedrives hoeven deel te nemen. Tijdens onze afwezigheid kwamen er drie cheeta's drinken. 's Nachts werd ik wakker van het gestommel van hoeven tegen rotsblokken en wat bleek: in het maanlicht kwam een groep giraffen drinken. Wat een magisch schouwspel! Maar daar bleef het niet bij. Grote groepen springbokken, gnoes en wilde zwijnen kwamen voorbij. Allemaal relaxed vanaf de veranda van onze tent te bekijken en te fotograferen!
Toch leverden onze gamedrives ook mooie ervaringen en prachtige beelden op. De kudde Plains Zebra in het gouden avondlicht, neushoorns, giraffen, de vele soorten antilopen de Zadelbek ooievaar en tijdens de namiddag Game Drive de (ernstig bedreigde) White-backed Vulture hoog boven in de palmboom!
Ik ga niet snel terug naar dezelfde plek want er is nog zoveel meer te ontdekken in de wereld, maar hier zou ik nog eens een paar dagen willen bivakkeren. 'Onguma' ging op voor ons.