Etosha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Olifanten in Namibië

Etosha,
Namibië


De wekker ging die dag om 5.00. Snel de tent inpakken, ontbijten en de bus in met de rest van de groep, want Etosha staat op het programma! Het park waar je werkelijk je ogen soms niet kunt geloven. Overal wilde dieren. Zeker bij de bekende waterholes stonden ze in grote groepen bij elkaar, alle verschillende soorten dieren door elkaar heen.

Wat een geluk toen bleek dat de camping waar we na een lange dag bleven overnachten vlak naast een kunstmatig aangebrachte waterhol lag! Op slechts 20 meter afstand en afgeschermd door bosjes en een muurtje (en wat prikkeldraad) konden we nog rustig genieten van waarschijnlijk de mooiste 'show' die we ooit zullen zien.

Bij aankomst zagen we al enkele giraffen, maar al gauw kwam er een gigantische olifant wel heel dichtbij. Snel de rest van onze groep erbij halen om te gaan kijken, want na een half uur kwamen er nog 5 olifanten rustig mee drinken.

Meest magische moment kwam toen er zo'n 20 olifanten op een rij aan kwam lopen uit het westen. Zeer gestructureerd kwamen ze langzaam dichterbij. Het oudste vrouwtje voorop gaf aan wanneer ze konden lopen of moesten stoppen door middel van haar slurf omhoog of omlaag te doen. Bij de waterhole aangekomen bleek ook de volgorde om te gaan drinken al precies bepaald te zijn. En zo konden wij uren genieten van de gigantische, maar ook pasgeboren olifanten die er speels tussendoor renden.

Alsof het allemaal niet genoeg was, kwamen later op de avond ook nog 8 neushoorns te voorschijn.

100% een van de mooiste avonden die wij ooit gaan meemaken. Tijdens het typen van dit stukje weer een grote glimlach :-)