Bushmenland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jagerspraktijken!

Bushmenland,
Namibië


Toen wij vanuit Botswana terugreden naar Namibië verbleven we een nacht in de lodge Kalahari bush breaks zo`n 85km van Gobabis,26km voorbij de grens Buitepos! De lodge is op zich wel mooi en de eigenaar is een duitser!De man was er overdag niet en we werden ontvangen door en Afrikaanse dame.We hebben bij het zwembad gezeten en we moesten wachten op de eigenaar voor wat vragen.Toen hij aankwam kwamen we in de bar terecht met een soort livingroom eraan vast!Wat ik daar zag,maakte me ziek,vele opgezette dieren,waaronder een baby giraffe! ook foto`s aan de muur van zijn kinderen!!met een jachtgeweer en een door hun doodgeschoten zwijn,er stond bij:hun 1e trofee en nog erger:Een foto van hemzelf als trotse moordenaar van een luipaard!Vol trots zat hij met 1 knie op het dode beest met zijn hele familie erbij.
Ik vind het walgelijk en wilde het liefst meteen weg.Hij merkte aan mij dat ik het niets vond omdat ik vol afschuw naar de kleine giraf keek.Hij ging een verhaal ophangen over dat ie in het hek was blijven hangen en dat ie daarom dood was gemaakt,het arme beestje was 2 dagen oud!Hij heeft daar heel veel problemen mee gehad bij de Namibische regering omdat jagen op baby dieren verboden is daar en hij kon ze haast niet overtuigen dat ie het beestje uit zijn lijden had verlost,gek he?
Dus als je hier net als ik niet van houd,sla dan aub deze lodge,die ook nog eens extreem duur is in vergelijking met andere lodges,dan over!! er zijn genoeg alternatieven!