Meknes

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tajine met recept

Meknes,
Marokko


Tijdens onze rondreis door Marokko heb ik regelmatig tajine gegeten, de geuren van dit bijzonder eenvoudige gerecht doen me nog steeds het water in de mond lopen. Als tip krijgen jullie het recept wat echt voor iedereen te maken is.

Recept tajine met kip:

Vul een tweepersoons tajineschotel met bodempje olie, doe daar 2 gesnipperde uien overheen. Een bouillonblokje verkruimelen gaat over de uien, 2 teentjes knoflook en niet vergeten een eetlepel ras el hanout kruiden. Dan twee kipfilets, aardappels in dikke plakken snijden en als een soort pyramide langs de buitenrand plaatsen, dan wortels, sperziebonen, tomaten of andere groenten die je in huis hebt. Zoals broccoli, bloemkool, snijbonen etc. Een half kopje water toevoegen, deksel er op en de schotel plaatsen in een NIET voorverwarmde oven. De temperatuur moet langzaam oplopen naar 150 graden. Dit ongeveer 2 a 2,5 uur laten staan. Zo nu en dan controleren of er nog genoeg vocht in zit en dan smullen maar. Lekker met plat Turks brood. De tajine schotel is op moment verkrijgbaar bij div. winkels en zelfs de kruiden zijn overal verkrijgbaar.