Marrakech

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mozaieken

Marrakech,
Marokko


Dit zijn de mozaiek-zuilen van het Bahia Paleis in Marrakech. Zover je kunt kijken is alles ingelegd met mozaïeken. Je komt ogen tekort!. Prachtige kleuren en ingewikkelde Moorse vormen. Een lust voor het oog en zeker een bezoek waard!

Het Bahia-paleis, wat briljantie in het Arabisch betekent, is misschien een van de best bewaarde historische locaties en zeker het meest interessant in Marrakech. Dit uitgestrekte paleis werd tussen 1866 en 1867 gebouwd door Si Moussa en ligt te midden van de medina van Marrakech. Het beschikt over 150 kamers, waaronder een haremgedeelte vlak bij het zonovergoten Court of Honor.

Het paleis herbergt raadszalen met indrukwekkende zellig open haarden, vloerbedekking en beschilderd cederhout, een grote riad omringd door citrusbomen, en het Honoragehof dat werd gebouwd tijdens de macht van Si Moussa. Het paleis was ook de residentie van Bou Ahmed, zijn vier vrouwen en verschillende concubines. Hoewel de harem, zoals vaak wordt genoemd, verboden is voor bezoekers, kun je een bezoek brengen aan de tuinen in traditionele stijl vol met sinaasappelbomen en spattende fonteinen met woonruimtes en appartementen, met name die van zijn vrouw Lalla Zinab. Prachtig zellig betegelde open haarden en vloeren en kleurrijke glas-in-lood ramen creëren kleurrijke patronen in de middagzon, en prachtig geschilderd en gesneden cederhout zijn slechts enkele van de interessante kenmerken in het appartement van zijn vrouw.