Fez

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dar Mia Fes

Fez,
Marokko


Wij zijn net terug van een week Fès. Wij sliepen die week in ons eigen privé paleisje midden in de medina.
Het is een dar (dar =huis) en het heet Dar Mia.
www.dar-mia.com
Twee parijzenaars hebben dit huis in redelijk vervallen staat gekocht, en hebben het met veel geduld weer opgeknapt tot wat het nu is. Een prachtig huis!
Er zijn maar 4 kamers en 2 gemeenschappelijke badkamers. Het huis wordt in zijn geheel of per etage verhuurd.
Wij waren met 6 personen, er bleef 1 kamer leeg, we hadden het huis voor onszelf.
Er is een kokkin, Amina, en op verzoek kan ze heerlijk voor je koken. Je bespreekt met haar wat je wil eten (alleen Marokkaanse gerechten) Amina gaat naar de markt, doet de boodschappen en je betaald de prijs van de boodschappen + 100 dirham (nog geen 10 euro) voor het klaarmaken. Voor <25 euro hadden wij steeds een fantastische maaltijd voor ons 6-en.
Het huis is werkelijk prachtig, er is ook een dakterras waar je kan ontbijten. De huismeester Zakariyae wijst de we weg, geeft je tips voor uitstapjes en restaurants. Ik vind dit huis persoonlijk echt een topper. Voor een week betaalden we 600 euro (100 euro pp) en midden in de zomer is het nog goedkoper.
Voor foto's van dit huis en een volledig review kan je op mijn eigen website kijken ([url="http://www.dar-mia.com" target="_blank"][url="http://www.boschvertrekt.weblog.nl" target="_blank"]www.boschvertrekt.weblog.nl[/url][/url])