Essaouira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Genieten van de zonsondergang

Essaouira,
Marokko


Tijdens een citytrip naar Marrakesh besloten we om 2 dagen de drukte achter ons te laten en de bus te nemen naar Essaouira, een klein stadje aan de Atlantische Oceaan op zo'n 3u rijden van Marrakesh. Via de bussen van Supratours kan je goedkoop (<10 euro) een ticket naar Essaouira regelen.

Essaouira is gekend voor zijn ideale surfcondities. De golven beuken er dan ook constant op de omwalling, welke trouwens één van de vele filmlocaties uit Game of Thrones is.

In vergelijking met het drukke Marrakesh is Essaouira een pak rustiger. De winkeliers roepen je niet na, er rijden geen brommers in de medina, kortom het leven verloopt hier gewoon een stukje rustiger. De locals zijn voor hun inkomen grotendeels afhankelijk van de visvangst. Een bezoekje in de vroege ochtend aan de haven kan niet ontbreken bij een bezoek aan Essaouira.

De zonsondergang aan zee was ronduit spectaculair! Verschillende kleuren oranje verlichtten de horizon! De vele locals gingen erbij zitten en genoten samen van de laatste zonnestralen.