Atlas gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stilstaan op een rotonde

Atlas gebergte,
Marokko


Agdz een kleine stad aan de rand van het Atlas gebergte zal door touroperators niet vaak aangedaan worden. Ouarzazate is de dichtstbijzijnde stad die bij de meeste toeristen wel bekend is. Veel excursies naar de Sahara beginnen hier en er is ook een bloeiende filmindustrie. Ouarzazate wordt het Hollywood van Marokko genoemd en heeft een heuse filmstudio die je kunt bezoeken.

Toch heeft Agdz de reiziger veel te bieden. Een gezellig centrum, iedere dag een kleine markt, leuke betaalbare restaurants en een hele grote weekmarkt op donderdag.

Het ligt aan de voet van de Atlas, aan de oevers van de Draa. Je kunt er heel mooi wandelen in een enorme palmentuin en er is een camping met een Kasba. De naam Agdz betekent rustplaats en komt nog uit de tijd dat de karavanen naar Timboektoe door het stadje trokken. Bijzonder is dan ook dat je her en der borden vind met de tekst hoelang het nog trekken is naar Timboektoe.

Op de foto staat een man met zijn ezel te twijfelen welke kant hij op zal gaan. Het is daar makkelijk om foto/s te maken, je gaat gewoon op het terrasje zitten en genietend van een kop koffie kun je ongezien foto's maken.