Atlas gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

'5 sterren restaurant voor Berbers'

Atlas gebergte,
Marokko


In het plaatsje Ourika aan de voet van de Atlas wordt op maandag de grote markt gehouden. Je kijkt hier je ogen uit wat er allemaal wordt verkocht. Naast Kleding, groente en fruit, zie je ook kappers, tandartsen, slagers etc.
Aan de rand de markt is een hele rij met restaurantjes gevestigd. Eenvoudige tenten waar tagines en potjes thee op het vuur staan te pruttelen. Erg eenvoudig, maar volgens de man die ons alles liet zien op de markt '5 sterren restaurants voor Berbers'. Het eten rook er ook heerlijk, maar wij hadden net geluncht. Wel hebben we een potje thee gedronken tussen de locals. Gelukkig hebben we de rest van de week voldoende tagines kunnen proeven! Ik vond hier de setting en de lichtval wel erg mooi. Gelukkig vond de eigenaar het prima dat ik zijn tagines fotografeerde. Bij 2 tenten eerder wilde de man die daar stond niet dat ik er foto's maakte. Maar deze man dus wel.

Ik heb geen enkele andere toerist gezien op de markt. Ook amper vrouwen trouwens. De markt is duidelijk een mannen aangelegenheid. Behalve bij wat kramen van kleding heb ik geen enkele vrouw gezien. Als klant al helemaal niet. Ik heb daar dus wel keurig met mijn sjaaltje over mijn hoofd gelopen.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 27mm; ISO250; f/5,6; 1/160s

-geopend komt de foto beter tot zijn recht vind ik-