Eten op de Niger
Timboektoe,
Mali
We zitten op de Niger in onze eenvoudige pinasse die ons van Mopti naar Timboektoe zal brengen. De tocht duurt 2,5 dag en onderweg wordt er vis gevangen of meren we aan in een dorpje om een levende kip te kopen. Deze wordt dan aan boord geplukt en door de kokkin die met ons meevaart op open vuur in de boot bereid. ’s Nachts kamperen we wild op de oever van de Niger, tot groot vermaak van de nomaden die we regelmatig tegenkomen. Zoals te zien is, is de boot niet erg luxe, we zitten op houten plankjes, onze bekers hangen aan het rieten dak, de kokkin zit normaal vooraan tijdens het koken en achterin is de geïmproviseerde wc, d.w.z. een kartonnen deur met daarachter een gat in de bodem van de boot. Ondanks de primitieve faciliteiten eten we heerlijk, soms in de boot, maar meestal op de oever. Dat laatste is een welkome onderbreking na uren van zitten op een houten plankje. Het is een bijzondere ervaring die we niet snel vergeten.