Malawi

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Handgemaakte souvenirs uit Malawi

Malawi


Malawi staat bekend als het land van de houtsnijkunst! Je houtsnijwerk wordt op maat gemaakt.

Wij hebben onze 4x4 laten namaken, we hebben foto’s gemaakt van onze auto en deze aan de houtsnijwerkers gegeven zodat ze de details wisten. Ze hebben natuurlijk wel even de tijd nodig gehad en na een week konden we onze miniatuurauto op komen halen. Hij was echt prachtig, hele kleine details maakten de auto bijzonder en we zijn er heel blij mee!

Je kunt dit laten maken in Senga bay tot en met het dorpje Cape Mc Clear. Er zijn verschillende kraampjes langs de weg waar je een bestelling van hout kunt laten maken. Trek er dus wel een paar dagen voor uit.

Er is zelfs een [url="http://www.africaguide.com/photolibrary/index.php?LocationID=1&CategoryID=17&ItemID=920" target="_blank"]Toys’ R Us[/url] waar je o.a. prachtige jeeps kunt kopen die al kant en klaar zijn.

Het is wel kostbaar, maar als je wat leuke dingen uit Nederland meeneemt (kleding, souvenirs, schoenen, oude gsm’s, e.d. om te ruilen, zijn ze bereid de prijs flink te laten zakken.

Wij hebben ons houtsnijwerk (en allerlei andere souvenirs) laten maken in Senga Bay. Bij Steps Camp, naast ‘The Livingstonia hotel’ staat een hele grote kraam met veel keus aan souvenirs, maar je kunt dus ook een opdracht geven om je persoonlijke houtsnijwerk te realiseren.

Klik [url="http://translate.google.nl/translate?hl=nl&langpair=en%7Cnl&u=http://vodpod.com/watch/2640453-malawi-wood-carving" target="_blank"]hier[/url] voor een filmpje over houtsnijwerk.