Zuid Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Succes in Anja Reserve

Zuid Madagaskar,
Madagaskar


Het Anja reserve werd aangewezen als beschermd gebied door de regering van Madagaskar in 1999. Het reserve strekt zich uit over 30 hectare met een grote rijkdom aan flora en fauna. Het beheer van het reserve werd officieel overgedragen aan de lokale vereniging Anja Miray in 2001.

Anja Reserve is uitgegroeid tot een succesvol voorbeeld hoe de plaatselijke bevolking kan profiteren van het ecotoerisme met behoud en beheer van hun natuurlijke omgeving.

Op basis van hun individuele vaardigheden werken sommige mensen van de lokale gemeenschap ondermeer als gids of dragers terwijl anderen administratieve en management taken uitvoeren. De Anja Miray vereniging draagt ook bij aan de lokale ontwikkeling door middel van maatschappelijke projecten voor hun bewoners. Alle inwoners van Anja komen in aanmerking voor lidmaatschap van de vereniging.

Het Anjapark in Madagascar, erg populair onder de RR. Dat is ook niet voor niets. Het zien van de ringstaarmaki's is bijna 100 % gegarandeerd. Ook hebben wij er veel kameleons gezien.Op de foto enkele huizen van de lokale gemeenschap, een ontzettend leuk park om te bezoeken en een successtory voor haar bewoners.