West Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mora mora in Mangily

West Madagaskar,
Madagaskar


We zijn geland op een klein strand in de buurt van Mangily, een vissersplaatsje aan de westkust van Madagaskar, aan het einde van RN 7. Het is heerlijk om hier nog een paar dagen te relaxen voordat je de 920 km naar de hoofdstad Antanarivo terugrijdt. Tenminste, wij deden dit; het overgrote deel neemt het vliegtuig terug.
Bij een eerdere foto vertelde ik over een boottocht met een plaatselijke visser. Hier zie je hoe de pirogues het strand opgetrokken zijn. De gespierde man is 'onze' visser. Hij zal straks een maaltijd voor ons klaarmaken, maar eerst maakt hij rustig een praatje. 'Mora, mora' is hier de gewoonte; rustig aan, geen haast.
Ik vind het heerlijk om alles te observeren. Zien jullie hoe de pirogues gemaakt zijn? Een uitgeholde boomstam, drijvers van balsahout, vastgebonden met touw en mooi geverfd. De moeder met kind verkoopt vis aan de hotels in de buurt; de opkoper is al langs geweest. Nu brengt ze een fles water voor ons voor bij de lunch. De huisjes op de achtergrond dienen alleen om in te slapen. Het leven speelt zich af op het strand: mora mora..