Noord Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rode Tsingy

Noord Madagaskar,
Madagaskar


Een uniek gebied in het noorden van Madagaskar is de Red Tsingy. De Tsingys zijn erg kleurrijk en hebben fantastische vormen aangenomen door de invloed van wind en regen. De Tsingys hebben ronde punten met kleurschakeringen van witachtig naar oranjerood en zijn totaal niet vergelijkbaar met de veel bekendere spitse kalksteen rotspunten van Ankarana NP.
De dirtroad naar Red Tsinghy is 17 km lang en een 4x4 voertuig is noodzakelijk. Je doet vrij lang over de 17 km en je wordt aardig door elkaar geschud door de vele gaten in de dirtroad. Taxi Brousses kunnen hier niet komen maar we hebben gehoord dat er 1 taxichauffeur is die het voor elkaar krijgt om het pad met een Renault 4 te bedwingen. Dat moet een rallycoureur zijn, kan niet anders.
Onderweg naar de Tsingy's passeer je Reserve Analamera, een prachtig savanne-achtig gebied met indrukwekkende uitzichten. Onderweg kun je stoppen voor diverse uitzichten op de Tsingy Rouge. Je krijgt het idee dat je naar een schilderij staat te kijken. Ook kun je er een korte wandeling naar beneden maken en loop je een stukje langs een rivierbedding waarbij je van zeer dichtbij geweldige foto's van de tsingy's kunt maken.
Zoals gezegd is de weg er naar toe moeilijk begaanbaar, maar absoluut de moeite waard. Het gebied is enkel te bereiken in het droge seizoen (je kunt deze excursie maken vanuit Diego Suarez of Montagne D'Ambre NP).