Mount Kenya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Liki North Campground

Mount Kenya,
Kenia


Voor onze hike naar de top van Mount Kenya hadden we gekozen voor overnachtingen in hutten, echter tijdens de briefing met onze lead guide bleek dat er is mis was gegaan met onze boeking en bleek dat er geen hutten waren gereserveerd en dat we in een tent zouden overnachten. Voor ons was dat geen optie, want we hadden hiermee geen rekening gehouden, we hadden wel onze eigen slaapzakken maar niet onze eigen matjes meegenomen. Het materiaal dat normaal gesproken aangeboden wordt kan van niet al te beste kwaliteit zijn.

Na wat heen en weer gebeld te hebben met onze touroperator kregen we te horen dat we wel in hutten zouden overnachten, behalve 1 nacht, namelijk bij Liki North Campground zijn geen hutten. Tijdens onze hike bleken alle andere groep een andere route te volgen en liepen wij als enige naar de Liki vallei. Tegen de tijd dat we in camp aankwamen werd het bewolkt en begon het zelfs te regenen. De nacht was koud en het matje waarop ik sliep bleek lek te zijn, kan niet zeggen dat dit de meeste comfortable nacht was in mijn leven.

In de ochtend bleek dat het behoorlijk gevroren had, de grond was hard door de vorst, maar gelukkig kwam de zon op en werd het meteen een tikkeltje warmer. Hoe hoger de zon rees hoe meer de vallei transformeerde in goudkleurige tinten. Voor mij is dit één van de mooiste gebieden in Kenia en zijn we blij dat we ondanks wat ontberingen dit een ondeel van onze trek was.