West Ghana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ada Foah en Cocoloco.

West Ghana,
Ghana


Ada Foah en Cocoloco.
Ada Foah staat niet meer in de laatste LonelyPlanet (2009), maar is nog steeds een geweldige plek om naar toe te gaan. Logeer bij Cocoloco. Zij hebben een tuin met een grote overkapping waar je kan eten, zitten of muziek luisteren. Her en der verspreid staan de in vrolijke kleuren geschilderde hutten, Ze zijn simpel, maar schoon en hebben een ventilator, koelkast en een badkamer. Binnen afzienbare tijd komen er ook hutten met airco en een internetaansluiting.
Als je de weg oversteekt is het 50 meter lopen voor je bij de zee bent.
De zee is weliswaar wild, maar als je niet te ver gaat kun je in de golven springen. Kijk gewoon hoever de Ghanezen de zee in gaan.I.t.t. de zee bij de lagune is hij hier schoon.

Wat kun je er doen:
1. Als het eb is over het strand naar de lagune lopen, 1 uur. Onderweg kom je vissers tegen die de netten binnenhalen met de hulp van het hele dorp. Een ieder die meehelpt krijgt wat vis.
Bij de lagune aangekomen kun je wat drinken in het beach camp. Vervolgens loop je een stuk langs de oever van de lagune . Prachtige gekleurde boten liggen op de kant en in het water. Je komt langs de huizen van de vissers en je ontmoet vriendelijke mensen en vrolijke kinderen. De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat het hier wel een beetje vieze bedoening is. Overal ligt afval en ook het water ziet er smerig uit. Ga dus niet met je voeten het water in. Bilharzia komt hier nog voor.
2. Ga in het seizoen november-februari turtles kijken (zie mijn tip over turtles)
3. Neem de rivierferry van Ada naar Akuse over de VoltaRiver (zie mijn tip over de VoltaRiver ferry)
4. Als je geluk hebt is de Happines dans-en djembe groep in Ada. Zij voeren een gratis show op van zo’n 2 uur. Afrikaanse muziek met prachtig uittgebeelde dansen. Hele verhalen worden uitgebeeld, en de costuums zijn super!
De manager van Cocoloco is hoofdsponsor van deze groep, vandaar.