Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tigray landschap

Tigray,
Ethiopië


De route van Aksem naar Lalibela in het noorden van Ethiopië kan je op verschillende manieren doen. Velen kiezen het vliegtuig, maar met de auto kan ook. Het schijnt niet uit te maken welke route je neemt, overal zijn bijzondere kerken en prachtige landschappen. Wij hebben de kortste (binnendoor) route genomen van Aksem, over Abiy Adi en Sekota naar Lalibela.
Deze foto is genomen tussen Sekota en Lalibela. Aan de oostkant van de weg ligt de Mt. Abune Yosef van 4,160 meter en de route is behoorlijk bergachtig. Langs de weg zie je af en toe mensen lopen en je komt door zeer kleine dorpjes met alleen maar hutten. In dit gebied wonen de Tigray een trots volk dat hard werkt in vooral de landbouw. Het is een arm gebied en het leven is hard. De mensen zijn erg terughoudend naar toeristen, maar uiteindelijk wel nieuwsgierig. Echt contact lukt niet, omdat ze geen Engels spreken.
Deze jonge vrouw kwam met haar kinderen naar buiten lopen toen we stopten in haar dorpje. Haar huisje/ hut lag prachtig tegen de bergen aan.