Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verdrietig

Tigray,
Ethiopië


Deze igray jjongedame kwamen we tegen tussen Aksem en Lalibela bij het plaatsje Sekota. De Tigray vormen 13% van de bevolking en wonen in het noorden van Ethiopië. Dit is een zeer arm landbouwgebied en we hebben hier veel voedselhulpauto's gezien.
De Tigray zijn een trots volk. Vooral de vrouwen stralen dat uit. De Tigray vrouwen werken erg hard, zowel thuis als elders. Vooral de haardracht van de vrouwen is zeer opvallend. Deze stijl wordt "shoruba"genoemd en is een kunstzinnig geheel van vlechtjes en opgekapt haar.
Veel vrouwen en ook wel enkele mannen hebben ook tatoeages. Vooral de tatoeage in de vorm van een kruis op het voorhoofd komt vaak voor.
De Tigray vrouwen waren erg weifelachtig als ik vroeg of ik ze mocht fotograferen. Uiteindelijk bleven ze toch wel staan en vroegen niet om geld. Dit jonge meisje kwam tegen een helling oplopen naar de weg met haar zware takkenbos op haar rug gebonden. De touwen drukten diep in haar vel. Ze keek heel verdrietig toen ze er aan kwam, misschien van de pijn, maar er kwam toch een flauw glimlachje op haar gezicht toen ze op de foto ging en een brede lach toen ze het resultaat zag.