Oromiya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ijsvogel / kingfisher

Oromiya,
Ethiopië


Deze foto is genomen bij het Lake LAngano. Dit meer ligt 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstd Addis Abeba. Het meer is ongeveer 230 km2 en heeft zoet water. Er zijn een paa lodges aan het meer. Rond en in het meer leven nijlpaarden, bosbokken, colobus apen, bavianen, wrattenzwijnen en vooral heel veel vogels. Het is een zoetwatermeer en het is vrij van bilharzia. Je kan er dus zwemmen, maar of dat verstandig is met nijlpaarden in de buurt is de vraag.
De nederlandse naam van deze soort is de sahelijsvogel en in het engels is het woodland kingfisher.Hij is een stuk groter dan onze ijsvogel. Onze ijsvogel is ongeveer 18 cm en deze haalt 23 cm. Ze leven op graslanden/ savannes met bossages of in kleiene hoeken bosland. Ze komen voor ten zuiden van de Sahara, behalve in de zuidelijke delen van Namibië en Zuid-Afrika.
.Ze zitten vaak op een tak in de schaduw en kijken van daar uit naar prooi. Hoewel deze ijsvogel tot de "kingfishers" behoort vangt hij geen vis, maar leeft hij van (grotere) insecten.