Lalibela

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

St George Church

Lalibela,
Ethiopië


De St. George Church in Lalibela is één van de elf rotskerken die in deze plaats gebouwd is. Gebouwd is eigenlijk niet het juiste woord. De kerken zijn namelijk uitgehakt uit de rotsbodem en zijn compleet massief. Eerst hakte men de contouren van de kerk uit in de rotsbodem en daarna werd de rotsklomp in het midden zo ver uitgehold dat het interieur van de kerk ontstand.
De bouwwerkrn die uit de 11e eeuw stammen zijn nog steeds in gebruik bij de Ethiopisch orthodoxe kerk. Het is een bijzondere belevenis om een dienst in één van de kerken mee te maken.
De foto op de kerk is wellicht de bekendste en meest bijzondere met het zeer herkenbare kruis op het dak. Ik heb er voor gekozen om vooral de kerk zelf te laten zien. Hierbij is goed te zien dat diverse mossen de rotsen mooi kleuren. De foto is laat op de dag genomen, zodat er geen toeristen te zien zijn. Church of St. George betekent in het nederlands de kerk van St. Joris. Deze heilige is bekend doordat hij te strijde trok tegen de draak en deze overwon. In bijna alle kerken in Ethiopië zie je afbeeldingen van dit verhaal.