Lalibela

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

3 mutsen

Lalibela,
Ethiopië


Lalibela is beroemd door de daar aanwezige 11 rotskerken. Deze kerken stammen uit de 12e eeuw en zijn naar beneden toe uitgehouwen uit de rotsen. De kerken zijn nog steeds in gebruik bij de Ethiopisch orthodoxe kerk. Je kan alle kerken bezoeken. Naast de kerken is er veel te zien en te fotograferen door de aanwezige priesters, nonnen, monniken, pelgrims en andere gelovigen.
Een bijzondere belevenis is om in één van de rotskerken een dienst mee te maken. De dienst in d kerk ging gepaard met veel ceremonie, muziek en zang. Ook buiten werd er gelijktijdig een dienst gehouden.
Na afloop van de diensten gingen deze drie mannen op leeftijd op een muurtje zitten om lekker van het zonnetje te genieten. Ze zaten wat te keuvelen met elkaar, keken wat in het rond en hielden met een schuin oog de toeristen in de gaten, zonder er echt op te reageren. Het is lastig om de leeftijd van mensen in een land als Ethiopië in te schatten, maar onder die 3 mutsen moet opgeteld toch minsten 200 jaar hebben gezeten.