Ethiopië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ethiopië image

Ethiopië

Ethiopië
Afrika
Pdanielse

Verder in Gondar 6

Verder in Gonder
Na dit stukje cultuur gaan we terug naar het hotel en nemen afscheid van onze city guide en taxi chauffeur. Even later lopen we de weg af en komen in het centrum. Het valt op dat er weinig winkels zijn en wat er dan verkocht wordt is echt voor de locals. Ik ga even in een supermarkt kijken, naar wat men aan te bieden heeft. Veel zaden, frisdrank, koffie van eigen bodem en haarverzorging spullen. Wel zitten hier een aantal mobiele telefoonaanbieders, dat schijnt hier booming te zijn. Aan het eind van het centrum lopen we ineens langs de muren van het kasteel waar we eerder geweest zijn. Boven in de lucht zien we diverse roofvogels rondcirkelen.
Die avond dineren we in een brugrestaurant wat zich boven de weg bevindt. Het is een heel moderne gelegenheid en we verbazen ons over de westers aandoende kaart. Ook zien we allemaal jongelui binnen komen met leuke westerse kleding aan. Blijkbaar gaan hier de youngstars uit. De muziek is ook gelijk als bij ons. We kiezen een typisch Ethiopisch hoofdgerecht, een Injera. Het is een grote pannenkoek van wel 30 cm. die in vieren gevouwen is. Het is gemaakt van tef, een graan soort, een enigzins gegist deeg waarvan de ene kant gebakken is. Er zit een saus met kip bij. Het is de bedoeling dat we wat saus op de Injera leggen en dan stukjes van de pannenkoek in de saus vlees massa dopen en zo eten. Geen mes of vork dus. Aangezien wij de kip variant hebben gekozen, zit er bij ons in de saus een mager kipboutje. Veel vlees zit er niet aan en de saus vinden we niet echt lekker (very hot). Ook de injera smaakt erg zuur. We eten ons kippetje op en houden het dan voor gezien. De ober haalt verbaasd onze borden op. We hebben ons best gedaan vinden we.
Terug naar het hotel is er volop leven in de brouwerij. Er zijn veel mensen op straat en ook nog diverse groenten stalletjes die nog verkopen. We passeren diverse kleine hutjes die geschakeld langs de straat staan. De mensen leven duidelijk buiten en niet binnen. In hotel Ambaras heeft men het restaurant in de tuin en het is er best druk. We drinken wat en zien een grote groep jongelui eten. Even later ga ik er even bij kijken. Ik versta ze niet echt, maar het blijken dan ook Friezen te zijn. Ze zijn hier zeven weken op stage voor verschillende doeleinden en proberen de mensen hier een zelfstandig bestaan te laten leiden. ITC, auto mechanica, sport. De jongens vinden het prachtig hier en de begeleidster, een dame van rond de 45 jaar, vertelt ons hoe leuk ze het hebben en wat ze allemaal meemaken. Dan gaan we naar bed.