Arba Minch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rasta man

Arba Minch,
Ethiopië


De Rastafari hebben een bijzondere band met Ethiopië. Sterker nog de naam Rastafari ontlenen ze aan de Ethiopische Keizer Haile Selassie I., wiens echte naam Ras Tafari Makonnen was.
De oorsprong van de rastabeweging ligt in Jamaica en kwam op in de jaren 30 van de vorige eeuw. Vooral door de reggaemuziek (bijv. van Bob Marley) heeft de beweging nu over de hele wereld aanhangers.
De rastafari geloven dat er een koning in Afrika zou opstaan die alle zwarte mensen terug zal leiden naar het moederland, Ethiopië. Ze zagen in Haile Selassie deze koning en vele rastafari zijn dan ook naar Ethiopië gegaan. Het is echter geen groot succes geworden in Ethiopië, want HAile bleek toch niet de verlosser.
Rasta is nu ook meer een levenswijze dan een geloof, met veel respect voor de natuur. Er wordt veel gediscusieerd en gemediteerd. en hier wordt vaak marihuana bij gebruikt.
Op verschillende plaatsen in Ethiopië komje nog rastafari tegen. Deze zagen we onderweg van Arba Minch naar het uiterste zuiden en hij was zeer vrolijk en vond het leuk om op de foto te gaan.