Amhara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blij

Amhara,
Ethiopië


Het Simien gebergte ligt in het noorden van Ethiopië. Dit gebergte kan je bezoeken vanuit Debark, een plaatsje op de weg van Gondar naar Aksum. Debark zelf stelt niet veel voor, maar dit is de plaats waar je je toegangsbewijs voor het nationale park, een plaatselijke gids en een scout (bewaker) moet regelen. De verplichte scout stamt nog uit de tijd dat kinderen in het gebergte de toeristen echt lastig vielen en bekogelden met stenen. Hoewel dat helemaal niet meer aan de orde is is de scout gebleven. Waarschijnlijk een vorm van werkverschaffing.
Het nationale park wordt vooral bezocht vanwege de aanwezige geladabaviaan. Echt prachtig als je daar tussen kan lopen. In de bergen leven nog wel meer bijzondere dieren, maar dan is een meerdaagse trektocht nodig.
Met de kinderen in het Simien gbergte is in verband met het eerder genoemde lastig vallen van toeristen een deal gesloten. Ze mogen nu op twee vaste plekken proberen souveniers te verkopen. Ze verkopen nu bijvoorbeeld stenenslingeraars, die ze vroeger tegen de toeristen gebruikten. De kinderen zijn nu uitermate vriendelijk en gaan graag op de foto. En verrassend genoeg vragen ze daar geen geld voor. Dit blije joch vond het allemaal prachtig en lachte constant.