Addis Abeba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vergeet Addis niet!!

Addis Abeba,
Ethiopië


Als je naar Ethiopie gaat is Addis Abeba vaak voor velen alleen een stad die dient als tussenstop voor vertrek naar de bezienswaardigheden in het noorden of voor vertrek naar het zuiden. Maar als je er dan toch bent, plan dan toch eens een dag extra in om deze boeiende stad te ontdekken. Er is namelijk zoveel te zien!!

Midden in de stad bij Meskel Square ligt bijvoorbeeld de atheliekbaan waar veel Ethiopiers in de ochten gaan hardlopen. Addis is een erg levendige stad, vooral de grote Mercato (markt) bruist! Als je hier naar toe gaat zul je ogen, oren en neusgaten tekort komen. De inrichting van de wandelstraatjes is wel smalletjes, dus als je de markt gaat bezoeken is het wel verstandig om een lokale jongen te vragen met je mee te gaan. Deze kan je dan rondleiden, maar let daarnaast ook goed op je spullen. Er lopen nl. ook wat zakkenrollers rond.

Voor een wat rustiger moment kun je een bezoek brengen aan 2 belangrijke musea's, : het nationaal museum en het Archeologisch Museum of het Nationaal Museum. In het Nationaal Museum ligt het skelet van Lucy, zij wordt beschouwd als de eerste mens ooit. Verder zie jer er oude gbruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten, kleding, sieraden en koninklijke attributen zoals de troon van koning Haile Selassie. Het Etnologisch Museum bied een overzicht van de culturerel wereld van de Ethiopische volkeren.

Een oude wijk met veel Italiaanse invloeden is de Piazza wijk . Hier kun je heerlijk in een barretje gaan zitten, samen met het lokale drankje spris ( een kleurrijk drankje van avocado, mango en papaja). Hier is het prima mensen kijken! zakenmensen, priesters, en vrouwen in traditionele kleding en met lokale haardrachten wandelen hier aan je voorbij. Uiteraard zijn hier ook veel restaurantjes waar je prima kunt eten, zowel Europees als de traditionele injera

Aan de rand van de stad is ook een groot eucalyptus bos, waar je een heerlijke wandeling kunt maken, zonder de geur van uitlaatgassen.

Je kunt Addis prima zelfstandig ontdekken, je wordt er niet echt lastig gevallen, afgezien van wat nieuwsgierige kinderen die graag een stukje met je meelopen. Om de stad te doorkruisen kun je overal gebuik maken van taxi's. Wil je er wat minder tijd voor uittrekken dan is er bij de hotels een soort stadsbus te bespreken, die je ophaalt en je de meest interessante plekken laat zien. Doen dus!!!