Rode Zee kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Goede duikschool!

Rode Zee kust,
Egypte


In Marsa Alam aan het Three corners Fayrouz beach resort ligt de duikschool Extra Divers. De gidsen en medewerkers van de duikschool zijn persoonlijk geïnteresseerd in jouw verhalen en jouw duikervaringen. Ze zijn erg begaan met hun gasten. De duiken worden goed gecontroleerd uitgevoerd en de organisatie in de duikschool is geregeld door twee duitse mensen. Je kan bij deze duikschool huisrif duiken boeken maar ook duiken waarbij je met de minibus weggaat of een bootje (eerst met de minibus naar de haven Port Ghalib 5min.)
De prijzen zijn niet erg duur en het huisrif is erg mooi!

Op het huisrif zijn verschillende soorten vissen te zien. De kleine Nemo vissen en de wat grotere papagaaivissen. Ook doen de grote zeeschildpadden (met ongeveer 1,5 meter schild) het huisrif aan om wat te snoepen tussen het koraal. Er zijn zelfs enkele rifhaaien gespot (zelf heb ik deze niet gezien). Ook de dolfijnen doen wel eens het rif aan maar ook niet in mijn tijd.

Ik vond het een fijne duikschool. Het huisrif heeft onder andere een drop-off naar 30 meter en een grote koraaltuin. Wanneer er veel wind staat voel je ook een lichte stroming onder water. Dit was erg aangenaam op de weg terug naar de in en uitgang van het huisrif!

Voor de site van de duikschool kun je [url="http://www.extradivers-worldwide.com/en/dive-center/country/egypt/dive-center-extra-divers-fayrouz-port-ghalib_32.html" target="_blank"]hier terecht.[/url]

Ik heb er een super tijd gehad!