Rode Zee kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Snorkelen tussen de dolfijnen

Rode Zee kust,
Egypte


Wanneer je in Egypte bent in de buurt van Marsa alam zou ik zeker de excursie doen naar Satayah reef. Deze twee daagse excursie gaat met een boot (1,5 uur) naar een rif dat voor de kust van Hamata ligt. In dit rif brengen meer dan 50 dolfijnen hun tijd overdag door om uit te rusten of te spelen. Je kunt hier makkelijk met de dolfijnen snorkelen en zwemmen. Je moet wel rustig blijven in het water en niet te veel lawaai of bewegingen maken, dan zijn ze weer weg.

Je slaapt op de boot (buiten op het dek, of als je de hitte aankan binnen in een kamer) en krijgt voldoende te eten of te drinken. Je komt de eerste dag aan bij het rif met de dolfijnen, hier ga je snorkelen met de dolfijnen en daarna maak je een avondsnorkeltrip. De volgende dag ga je vroeg in de morgen snorkelen op het rif, daarna ontbijten, snorkelen met de dolfijnen en de terugreis met de boot wordt dan ingezet. Tijdens de terugrit wordt een stop gemaakt bij een ander rif waar je voor de laatste keer gaat snorkelen.

De trip heb ik als super ervaren! Ik heb zelf met meer dan 60 dolfijnen mogen snorkelen. Je hoort zelfs de sonargeluiden en het klikken van de communicatie onderling. Jammer van de Franstalige en de Duitstalige die de instructie 'rustig bewegen' niet uitvoeren en daardoor de dolfijnen wegjagen. Bij mijn foto's kun je foto's terugzien van de snorkeltrip waar de dolfijnen op staan.
Echt een super ervaring!!