Luxor

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ga juist nu naar Luxor

Luxor,
Egypte


Als je de buitengewoon interessante tempels en tombes rond Luxor op een rustige manier zonder al te veel toeristen wilt zien, is het nu de tijd om dit te gaan doen. Wij zijn net terug en hadden sommige tempels, zoals de beroemde dodentempel van Rames II, het Ramesseum, voor ons alleen. De stilte werd slechts doorbroken door het gekoer van de duiven.
Momenteel heerst er nog een heerlijke temperatuur. Regenen doet het nooit, maar door de wind trokken wij in de vroege morgen en late middag de eerste dagen een fleece jack aan. Midden vorige week maakten we een prachtige tocht per felluca over de Nijl en toen was er zelfs geen vest nodig.
Van enige narigheid als gevolg van de revolutie is in Luxor absoluut niets te bespeuren. Integendeel, iedereen is blij dat er tenminste nog reizigers zijn, want de inkomsten uit toerisme vormen een groot deel van de economie. Ben je in de gelegenheid om te reizen, aarzel niet en ga! Ik was er nu voor de vijfde maal en heb nog lang niet alles gezien. Bovendien zijn de mensen, het landschap, de andere cultuur en het lekkere eten altijd een reden voor een (hernieuwd) bezoek.