Luxor

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Al fietsend door de Vallei der Koningen

Luxor,
Egypte


Als je in Luxor bent moet je het Vallei der Koningen natuurlijk zien. Maar al fietsend is dat veel leuker.
Je kan lekker op je gemakje erheen fietsen, en ondertussen kan je heerlijk genieten van de prachtige omgeving. Het is heel goed te doen, ook als je een niet al te goede conditie hebt. Af en toe een heuveltje op, maar natuurlijk even later weer af:-). Er is onderweg veel te zien/bezichtigen dus je stopt regelmatig en je kan lekker je eigen tempo aanhouden.

Wij zaten 's ochtends om 5.30 al op de ferry naar de overkant van de Nijl (vanaf Luxor). Nog geen 2 minunten lopen en je bent al bij de fietsenverhuur. Je kan het niet missen, op de muur van het huis staat in het nederlands; Fietsen te huur, goed en niet duur:-) Zo fietsen we tegen zessen al richting de vallei, en dat was prachtig met dat morgenrood, genieten!
Ik zou zeggen; als je gaat, ga dan ook vroeg in de morgen, het is dan prachtig, nog rustig, en je bent weer terug voor het warmste moment van de dag.
Na in de vallei geweest te zijn en 3 graven te hebben bezocht (met je entreekaarte mag je 3 graven in, voor het graf van Toutanchamon moet je apart betalen), hebben we op terugweg nog de rotstempel Hatsjepsoet bezocht, erg mooi.
Als je je fietsen weer ingeleverd hebt, moet je nog even aan de kant van de Nijl blijven en je lunch gebruiken op het dakterras van het Nile Valley restaurant met uitzicht op de Nijl. Heerlijk en veel! eten voor weinig geld.