Kasane

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chobe National Park

Kasane,
Botswana


In het noorden van Botswana, dicht bij het vierlandenpunt Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe ligt het Chobe National Park. Vanuit de plaats Kasane worden er geweldige excursies georganiseerd.
Allereerst raad ik iedereen aan om in de namiddag een bootexcursie te maken. Je krijgt dan heel veel te zien: o.a. nijlpaarden, krokodillen, buffels, olifanten, apen en allerlei fraaie soorten vogels. Het absolute hoogtepunt voor mij was de oversteek van een groep van ongeveer tien olifanten dwars door de rivier. Ze wilden naar de overkant om daar te gaan eten en een zandbad te nemen. Eerst bleven ze aarzelend staan kijken. Er waren meerdere jonkies bij die ook mee moesten en dicht bij hun moeder bleven. Het is een onvergetelijk gezicht om zulke enorme beesten te zien zwemmen. De jonkies gingen bijna koppie onder. Alleen het puntje van hun slurf en hun ogen hielden ze nog boven water.
Eenmaal aan de overkant wachtten ze op elkaar. Daarna namen ze een zandbad. Dat gebeurde in ons geval bij de ondergaande zon. Het had werkelijk niet mooier geregiseerd kunnen worden. Deze beelden waren zo te gebruiken in een natuurfilm, zoals Earth.
De volgende ochtend maakten we een jeepexcursie. Ook toen hebben we veel moois gezien. Een reusachtige olifant kwam tot vlak bij onze jeep.
Voor deze excursie wil ik een belangrijke tip geven: kleed je zo warm mogelijk aan. Je vertrekt namelijk al heel vroeg. En op zo'n moment merk je echt dat het in augustus winter is in Afrika. Het was - zeker bij de snelle rit naar het park toe -ontzettend koud, ondanks de dekens die we kregen.....