Noord Benin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleermaker

Noord Benin,
Benin


Tussen de steden Natitingou en Djougou in het noordwesten van Benin liggen de Taneka dorpen. Deze dorpen zijn zeer leuk om te bezoeken. Wij hebben Taneka Koka bezocht. Dit dorp ligt ten westen van de hoofdweg en je komt er via een onverharde weg van goed 5 kilometer. Je moet eerst bij de koning langs, een "vrijwillige" bijdrage betalen en wordt dan rondgeleid in het dorp. De Taneka hebben ministers die in een dsoort leren luier lopen. Heel leuk om te zien en te fotograferen.

Na ons bezoek aan het dorp vervolgden we onze weg naar Djougou. We hebben daar overnacht. In Djougou is niets te beleven en er zijn geen goede hotels. Dus als het kan; overslaan.

Toen we terugreden naar de hoofdweg kwamen we langs deze kleermaker. Hij zat onder een afdakje langs de straat te werken. Fotograferen in Benin is lastig. Veel mensen willen niet. Onze gids kende deze man goed. Hij was doof, maar vond het geen bezwaar om gefotografeerd te worden. Vooral zijn sokken vilen op. Waarschijnlijk loopt hij vaak op teenslippers met deze sokken aan, want ze zijn helemaal gevormd om zijn grote tenen.