Noord Benin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rennende olifant

Noord Benin,
Benin


Het Pendjari National Park ligt in het noordwesten van Benin. Het grenst daar aan Barkino Faso. Het Pendjari NP is 2.750 km2 groot. Het vormt een ecosysteem met het Park W. Het park W ligt voor een groot deel ook in Benin (5.680 km2), maar dedeeltelijk ook in Niger (2.200 km2) en Burkina Faso (1.900 km2). Al met al een heel groot gebied. In dit gebied komen veel diersoorten voor. De toegankelijkheid is echter veel minder dan in oost of zuidelijk Afrika.
In het Pendjari is eigenlijk maar één plaats waar je kunt overnachten. De bungalows van het Pendjari hotel staan niet ver van de grens met Burkina Faso, die wordt gevormd door de rivier de Pendjari. Dit is het gebied waar het meeste wild te vinden is. De dieren komen op het water af.
In het park komen cheetah's, luipaarden en leeuwen voor, maar die worden zelden gezien. Wel hebben we een aantal antilopensoorten gezien, nijlpaarden, krokodillen en de topper voor ons; de olifanten.
De olifanten waren erg licht door een lichte moddersoort en waren wat schuw. Deze kleine zette het dan ook op een lopen toen hij van de rivier af kwam.