Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vooddofestival - ouwe swingers

Kustgebied,
Benin


Deze foto is genomen tijdens het voodoofestival in Allada. Het grote festival is op 10 januari in Ouidah, maar een dag eerder op 9 januari begint het al in Allada. Deze stad ligt ongeveer 40 kilometer ten noorden van Ouidah. Het festival begint 's morgens rond 10 uur. Het is op een terrein naast het paleis van de koning van Allada. De koning zelf komt ook naar het festival samen met zijn vrouw. Ze zien er beide prachtig uit.

Het festival bij Allada is veel kelinschaliger dan dat van Ouidah. Je kunt je er ook vrijer bewegen en er zijn veel minder toeristen en fotografen. Zeker meenemen dus als je daarheen gaat.

Daarnaast zijn er allerlei stamhoofden aanwezig. Het festival loopt deels volgens een programma met optreedens en sprekers, maar sommige dingen gebeuren ook spontaan. De twee mannen op de foto zaten ergens vooraan en daarom zijn het waarschijnlijk mannen van aanzien in hun stam. Ze zaten er beide als halfdode muppets bij. Op een gegeven moment werd er gedanst onder luid getrommel door leden van hun stam. Daar sloten de mannen zich op een gegeven moment bij aan. Toen de rest stopte gingen ze nog even door als duo.g