Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oude voodooaanhangster

Kustgebied,
Benin


In Benin is 10 januari de nationale dag van de voodo. In Dit land is voodoo een door de regering erkende godsdienst en dat moet gevierd worden. Het grote voodoofestival is jaarlijks op 10 januari in de kustplaats Ouidah. Aan het strand is een groot festivalterrein. De toeschouwers kunnen om het terrein heen zitten. De toegang is gratis. Om op het festivalterrein te fotograferen moet er betaald worden. Bedragen die mensen betaald hadden liepen van € 20 tot € 40. Hier werd veel gebruik van gemaakt en het was af en toe lastig om een foto te maken zonder toerist er op.

Ondanks de vele toeristen was er veel te zien. Er werd gedanst, getrommeld, geofferd en er werden veel toespraken gehouden. Op het terrein kwam je van jong tot oud tegen en de meeste mensen hadden zich heel erg mooi gemaakt.

Op het terrein stond deze oudere vrouw. Waarschijnlijk had ze een eblangrijke positie in een stam/ clan. Ze werd met veel respect behandeld door de aanwezigen. Ook aan haar sieraden is te zien dat ze het waarschijnlijk beter heeft dan de gemiddelde inwoner van het land.
Ze had totaal niet in de gaten dat ik een foto van haar nam.