Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ganvie - waterdorp

Kustgebied,
Benin


Ganvie is een dorp (bijna) geheel gebouwd op palen in het meer van Nokoué. Dat meer ligt direct boven Cotonou en is eigenlijk een grote delta van de rivier de Ouémé. In het meer liggen meerdere waterdorpen. Ganvie is het bekendste en mooiste van deze dorpen.
Je kunt vanuit Abomey-Calavi naar Ganvie varen. Met een motorboot duurt dat ongeveer een uur. Alle aanvoer naar het dorp gaat over water. Het is dus een drukte van belang op de waterweg naar het dorp. Naast de boten die goederen vervoeren zijn er ook nog veel vissersboten te zien. Wij gingen 's morgens naar Ganvie en hebben maar enkele andere toeristen gezien. Je vaart door het dorp en kunt als je wilt afgezet worden bij een souvenierswinkel of een café. Uiteraard ook op palen gebouwd. Wij hebben alleen gevaren, omdat we ook nog andere plannen hadden die dag. Er schijnt ook een overnachtingsmogelijkheid (Chez M) te zijn, maar op internet waren niet alle commentaren even lovend.
Hou er wel rekening mee dat de bewoners het niet op fotograferen hebben. Er zijn zelfs verhalen van fotografen die helemaal nat gegooid zijn. Wij kregen alleen boze blikken en wat scheldkannonades over ons heen.