Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ganvie - scools out

Kustgebied,
Benin


Ganvie is een dorp/ stadje gebouwd op stelten. Het wordt ook wel het Venetië van Afrika genoemd. Het plaatsje ligt in Lake Nokoué. Dit meer ligt boven Cotonou en is eigenlijk de rivierdelta van de Ouémé. In het meer liggen verschillende dorpen, maar Ganvie is het bekendste en wellicht ook het mooiste. Eén nadeel: de bewoners willen niet op de foto en je loopt het risico van een plons water je boot in. Sinds 1996 staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Ganvie is alleen te bereiken met een boot. Het is een klein uurtje varen met de motorboot. Onderweg zie je vissers en mensen die naar het vaste land gaan in bootjes (meestal zonder motor). Ook die willen niet op de foto.
In Ganvie zelf zie je veel vrouwen in bootjes rondvaren. Soms om zich te verplaatsen, maar ook om waren te verkopen. De meeste mannen zijn overdag weg om te vissen. Toen wij er waren ging net de school uit. De kinderen gaan ook per boot naar huis. Of per vlot zoals de jongetjes rechts voor. Vermengd met alle andere boten was het een drukte van belang en één en al kleur op het water.