Centraal Benin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Benins welvaren

Centraal Benin,
Benin


Wij zeggen wel eens "hij/zij ziet er uit als hollands welvaren". Dit is de Benin variant. We waren onderweg van Abomey naar de hoofdstad Porto Novo. Onderweg stopten we om water te kopen in een klein stadje. Dat ging nog nit vanzelf en we moesten verschillende winkeltjes af voor we succes hadden. Dit kereltje zat voor één van de huizen langs de doorgannde weg lekker een stuk brood te eten. Zo te zien kwam hij niets tekort.
Opvallend was dat er geen volwassene in zijn buurt te bekennen was, terwijl hij vlak bij de doorgaande weg zat. Nu is het niet erg druk op de meeste wegen buiten de kustregio, maar toch. Dit was iets wat we op veel plaatsen gezien hebben.
Onze gids legde uit dat de kinderen zo opgevoed worden dat ze het niet doen. Mocht een kind toch een keer oversteken en het gaat mis dan heeft de chauffeur een groot probleem. Hij is per definitie schuldig. Dat geldt o ook voor het aanrijden van dieren. Daarvoor gelden zelfs vaste prijzen.
Dit kereltje zat in ieder geval onbezorgd op de stoep en had alleen belangstelling voor zijn broodje en keek even op naar die vreemde man