Spitsbergen stekker

Spitsbergen – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Spitsbergen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Spitsbergen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Spitsbergen gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Spitsbergen

'341654' door Nancy Carels '341654' door Nancy Carels

Spitsbergen

Spitsbergen

donkere kamer

Ik heb jullie al heel wat foto's laten zien van Spitsbergen ; een prachtig onherbergzaam gebied en 1 van de laatste wildernisgebieden te Wereld. Op de foto staat mijn favouriete stekje de Magdalena Fjord met het zeilschip "het Noorderlicht" waar ik een week mee langs de kust gevaren heb. Het is er nu vanaf medio oktober t/m eind februari 24 uur per dag donker, dus het is niks geks dat er bijna niemand woont, een soort donkere kamer dus....een mooie periode om je foto's in te plakken !

'270475' door pensionado '270475' door pensionado

Spitsbergen

Spitsbergen

IJsbeer met prooi

Het schip komt, na meer dan een half uur behoedzaam door het pakijs te hebben gevaren, eindelijk in de buurt van de ijsbeer op de schots (zie tekst bij Polar bear # 2). Tot ieders opwinding blijkt hij een ‘kill’ bij zich te hebben. Het is een baardrob, het favoriete voedsel van de ijsberen van Spitsbergen. De vacht rond zijn bek zit onder het bloed. Een grote meeuw wacht zijn beurt af. We kunnen heel dicht naderen, zodat iedereen prachtige foto’s kan maken, temeer omdat het stralend weer is. Dit is echt een van de hoogtepunten van een reis naar Spitsbergen!

'532566' door Obiwan '532566' door Obiwan

Spitsbergen

Spitsbergen

Lunch time

De afstand tot aan de ijsbeer is nog aanzienlijk, minimaal 200 meter. Op een schommelend schip met een 400mm is dat best lastig. Te dicht naderen, opjagen, laten schrikken of voeren is niet aan de orde. Oceanwide expeditions hanteert hele strikte regels en de kapitein is een enorm natuur liefhebber. De dieren mogen dus geen enkele hinder ervaren. Het is dan ook doodstil aan boord. Ook geen Zodiacs overboord wat trouwens niet eens kon vanwege de hoge swell en het dikke pakijs. De ijsbeer kijkt nauwelijks om naar het schip. Dit is 81 graden NB. We zijn al ruim voorbij het laatste stukje vaste land gevaren Het pakijs wordt steeds ontoegankelijker en het is nog 900 km naar de Noordpool. Deze IJsbeer mag de overgebleven rommel opeten van de beer die deze Seal gevangen heeft. Het lekkerste is al verslonden.

Bekijk alle Spitsbergen foto's en tips